Huisdier tegen de eenzaamheid.

Ben je vaak eenzaam en maak je nauwelijks contact met de buitenwereld, dan raad ik je echt aan om er eens over na te denken om een huisdier in huis te halen.
Een hond is een aanrader, mits je er natuurlijk goed voor kan zorgen. Ook moet je in staat zijn om een paar keer per dag zelfstandig een wandeling te maken. Een wandeling samen met je hond is dan echt een aanrader, want gegarandeerd maak je regelmatig een praatje met een andere hondeneigenaar. Dit is dus erg goed voor de sociale contacten.

Maar hoewel ik je echt een hond, of een ander soort huisdier, een kat bijvoorbeeld, kan aanraden om iets te doen tegen de eenzaamheid, wil ik je toch vragen er eerst goed over na te denken.
Helaas wordt er nu in deze Corona-tijd toch door vele te snel besloten om dan maar een dier in huis te halen. Vaak dan ook als een impuls.
Bedenk wel, dat hoe graag je op dit moment wel gezelschap van een dier zou willen, dat je hem niet voor een paar weken of maanden in huis hebt.
Nee, als je een dier in huis haalt is dit voor jaren!
Bovendien moet je ook beseffen dat een dier geld kost. Denk hierbij aan het voer, dierenartskosten, de mand en natuurlijk de speeltjes. Ook moet je een plekje weten waar je huisdier kan worden opgevangen als je ergens naartoe gaat waarbij honden niet welkom zijn. Of, wie zorgt er voor je dier als je ziek wordt.
Bezint eer ge begint!
Als je alles op een rijtje hebt gezet en je wil en kan nog steeds een huisdier nemen, dan wens ik je oprecht héél veel plezier en liefde van je hond. ( of kat, konijn of parkiet e.d.)

foto: Telegraaf, Huisdier helpt tegen eenzaamheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.