Emotieplas

Kom nu!…Spelen!

Soms komt het voor dat wij urinedruppels van Dexter op de vloer vinden. Zou zijn blaas dan toch nog steeds niet in orde zijn? Hij staat eigenlijk nooit meer langdurig op één plek te plassen, dus denken wij dat hij geen blaasproblemen meer heeft.
Maar wat is er dan aan de hand?
Nu heb ik dit een nog beter in de gaten gehouden en het is mij opgevallen dat hij eigenlijk druppels urine achterlaat als hij erg blij is, zoals bij een begroeting, of als hij ,voor hem, onverwacht mee mag en andere spannende momenten. Dus een soort van emotieplasjes. Nu dacht ik dat dit alleen bij nog hele jonge honden voorkomt, maar dit blijkt niet het geval te zijn. Ook oudere honden kunnen hier last van krijgen.
In het verleden en als pup zijnde hebben wij dit nog nooit eerder bij hem gezien.
Het blijkt dat dit bij oudere honden deemoedplassen heet. Dit schijnen ze te doen uit ontzag voor de baas. Voor de hond is dit een vriendschapsgebaar, zoals van: “Jij, baas, bent véél hoger in rang dan ik. Door urine te laten lopen , toont hij zijn onderdanigheid aan. Je moet de hond er dan ook nooit voor straffen, want hij zal dit niet begrijpen.

Toen ik dit las, kreeg ik toch een glimlach om mijn mond, want ik zeg altijd dat Dexter zich echt kan gedragen als een King en voelen wij ons als personeel voor zijne hoogheid.
De waarheid ligt dan misschien toch ergens in het midden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.