Contacthond

foto is een voorbeeld en afkomstig van: HAS KennisTransfer

De corona-epidemie vraagt veel van ons allemaal met de gedwongen beperkingen. Maar voor oude mensen met hun lichamelijke beperkingen is dit al helemaal een moeilijke tijd. Bij ons op de buurt hebben wij een echtpaar wonen die beiden al ruim in de tachtig zijn. Beide hebben ze ook gezondheidsproblemen, dus contact met kinderen, kleinkinderen of buren, is allemaal op afstand.
Nu hebben ze altijd huisdieren gehad waaronder vooral honden. Helaas is hun laatste hond enige tijd geleden overleden en missen ze hem verschrikkelijk. Waar zij waren zag je de hond ook en stond altijd klaar voor een knuffel.
Ook het praten tegen de hond en zijn reactie hierop is voor beiden een groot gemis. Nu kunnen ze helaas geen nieuwe hond in huis halen, want ze kunnen een hond niet meer uitlaten en de nodige zorg geven en bovendien zal deze hun naar alle waarschijnlijkheid overleven en dan..?

Nu zijn ze gek op Dexter en vragen altijd naar hem. Dus heb ik aangeboden om Dexter af en toe even voor een ‘knuffel-half-uurtje’ te brengen.Nu het weer steeds mooier wordt, kan Dexter samen met hun in de tuin verblijven. Met dit warmere weer zijn ze beiden graag buiten in de tuin. In huis zal Dexter teveel haren achterlaten en dan lijkt mij niet handig voor hun.
Vanochtend heb ik Dexter bij hun aan de deur gebracht. Dexter stapte vrolijk naar binnen en ik ben weer naar huis gegaan.
Na een half uur kom ik weer terug en blijkt het toch eigenlijk een tegenvaller te zijn, want…..!

Dexter miste mij al op het moment dat ik de deur achter me sloot. Dexter heeft vanaf dat moment alleen maar lopen zoeken naar mij. Eerst de voordeur, toen naar de achterdeur en de tuinpoort. Dexter had beslist geen belangstelling voor een knuffel. Dus dit bleek een mislukking. Helaas! Onder deze omstandigheden zal het niet voor herhaling vatbaar zijn. Wij hadden het ze zó gegund, maar jammer, Dexter wil ons in het oog kunnen houden.

Het ras Cavalier King Charles is zoals bekent een erg aanhankelijk en vriendelijk ras. Ze vragen altijd volop de aandacht. Dexter is ook een allemansvriendje en wil van iedereen aandacht en een knuffel, maar…. dan moet het baasje wel in de buurt zijn. Vandaag kon ik er helaas niet in de buurt zijn, maar zodra het kan en deze lieve mensen kunnen weer gasten in huis ontvangen, dan komen wij met z’n drieën, want Dexter gaat natuurlijk mee!


Er gewoon lekker bijhoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.