Dexter blijft hondje met zorgen.

Daar zijn we weer. Ik heb al een tijdje niets meer geschreven, maar ik probeer het nu weer een beetje op te nemen.
Eigenlijk is er de afgelopen maanden wel weer iets gebeurt. Ergens in juni zijn wij met Dexter op pad gegaan met de auto en hebben een rit gemaakt door Noord Drenthe.
Het eerste gedeelte van de rit leek het goed te gaan met Dexter, totdat wij ergens stopten om iets te gaan drinken. Vanaf dat moment werd Dexter druk, vooral met zoeken naar een koele plek om te gaan liggen. Zij ademhaling begon ook weer te veranderen.Hij klonk weer benauwd en rauw.
In de auto houdt Dexter zich geweldig. Maar stappen wij zomaar ergens uit, wordt Dexter erg onrustig en begint weer angstig schor te hijgen. Wij proberen hem te kalmeren door ergens op een rustige plek te gaan picknicken. Helaas het helpt niet. Dus besluiten wij om maar weer zo snel mogelijk naar huis te gaan. Eenmaal thuis, knapt Dexter al weer vrij snel op. Dit beloofd nog wat voor de zomer. Ik besluit om de dierenarts het probleem voor te leggen.
Helaas blijkt de arts niets voor Dexter te kunnen doen, ze kan alleen adviseren om contact op te nemen met de arts die Dexter aan het BOS-syndroom heeft geopereerd.
Dit geeft mij angst, want wij willen voorkomen dat Dexter weer een gevaarlijke operatie zal moeten ondergaan.
Uiteindelijk hebben wij het een en ander op een rijtje gezet, betreffende het gedrag van Dexter.
Wij komen tot de conclusie dat Dexter eigenlijk erg veel last heeft van spanningen, waar hij dan blijkbaar ook benauwd van wordt.
Wij besluiten om Dexter vaker mee te nemen naar plekken waar relatief veel mensen zijn, en of waar veel nieuwe dingen zijn te ontdekken voor Dexter.
Misschien dat gewenning minder spanningen bij Dexter zullen opleveren.
En natuurlijk moeten wij warmte vermijden. Als dit allemaal gaat helpen, dan hoeven wij niet te overwegen om Dexter al dan niet weer te laten opereren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.